Altın İğne Tedavisi

Anasayfa /  Altın İğne Tedavisi

Altın İğne Tedavisi

Altın iğne nedir ve nasıl uygulanır?

Altın iğne; bir Radyofrekans tedavisi şeklidir. Radyofrekans tedavisi tıbbın bir çok alanında kullanılabilen bir tedavi şekli olmasıyla birlikte son yıllarda Dermatoloji alanında nonablatif deri rejuvenasyonu (soyucu olmayan deri yenilenmesi) amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. 2002 yılında da bu amaçla kullanımında FDA onayı almıştır.

Altın iğne tedavisi öncesinde lokal anestezik bir krem uygulayıp 20-30 dk bekliyoruz. Ardından yüzünüzü temizliyoruz ve cihazımızın, ucunda 36 adet iğne bulunan, kişiye özel başlıklarıyla, derimizin kollajen sentezini uyaran dermis dediğimiz tabakasına radyofrekans enerjisini ulaştırıyoruz. Bu fokus enerjinin direkt olarak hedeflediğimiz dermis tabakasına ulaşması sayesinde derimizin koruyucu olan en üst tabakası korunuyor. Bu sayede herhangi bir yan etki (yanıklar, lekeler vs) olmadığı için iyileşme süresi hızlı oluyor, işlem sonrası hastalarımız günlük rutinine hızlıca dönebiliyor.

Altın iğne uygulaması hangi durumlarda yapılır?

Yaş ilerledikçe, maruz kalınan güneş ışığının da etkisiyle deride kollajen sentezi ve kaliteli kollajen miktarı azalır. Solar elastoz dediğimiz güneşin zararlı ışınlarına bağlı bozulmuş elastin fibriller deride birikir ve derimiz eski elastikiyetini, sıkılığını kaybeder. Ayrıca deri kalitemizin bozulması sonucu, farklı tonlarda renk değişiklikleri, ince kılcal damarlar ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. Cildimizde oluşan bu değişikliklerle ilgili yapılabilen ameliyatlar, invaziv işlemler; iyileşme süresindeki gecikme, ödem, morluk gibi yan etkilerinden dolayı artık yerini minimal invaziv işlemlere bırakıyor. Bu işlemlerden en popüler olanların başında; soyucu / soyucu olmayan Lazerler, Radyofrekans tedavisi, HİFU (Fokus ultrason) tedavisi gelmektedir. Altın iğneli radyofrekans tedavisinde derimizin dermis tabakasına ulaşan iğneler sayesinde yayılan radyofrekans enerjisi, uygulandığı yerde karşılaştığı direnç sonucunda ısı enerjisine dönerek bu bölgede fokal bir termal hasar oluşturur. Oluşan termal hasar, fibroblast dediğimiz onarıcı hücrelerin bu bölgeye ulaşarak hasarı onarmak için yeni kollajen, elastin ve hyaluronik asit sentezini uyarmasını sağlar.

Bu tedavinin bir başka kullanım alanı; akne (sivilce), akne izleri ve rozase (güllenme hastalığı) dir. Yeni kollajen sentezi sayesinde gözenekler sıkılaşır, termal hasar sayesinde hücre yenilenmesi uyarılır, rozaseye sebep olan kılcal damarların görünürlüğü azalır. Bu sayede akne, akne izi, rozase şikayeti olan hastalarımıza medikal tedavilerine ek olarak altın iğneli radyofrekans tedavisi de uygulayabiliyoruz.

Vücutta hangi bölgelere ve kaç seans uygulanmalıdır?

Yüz, boyun, dekolte bölgesi, el sırtı gibi, zamanla kırışan, sarkan, sıkılığını yitiren, lekelenen deri bölgelerine güvenle uygulanabilir. Ayrıca hızlı kilo alıp verme sonucu oluşabilen vücut çatlaklarında da diğer tedavilerle kombine edilerek uygulayabiliyoruz.

Yaklaşık 30-45 dk süren bu işlemi 2-3 hafta aralıklarla 3 seans uygulama sonrası oldukça güzel sonuçlar elde ediyoruz.

Uygulamayı önermediğiniz kişiler var mıdır?

Her cilt tipinde (kuru, yağlı, karma, hassas) rahatlıkla uygulayabildiğimiz oldukça kontrollü bir işlem olmakla birlikte; hamilelerde, emzirme döneminde işlem uygulanmamaktadır.

Altın iğne uygulamasından sonra nelere dikkat edilmelidir?

İşlem sonrası yüzde hafif kızarıklık, ödem olabiliyor. Ancak bu kızarıklık genellikle gün içerisinde geriliyor. Yaz/kış yapılabilen bir işlem olsa da işlem sonrası güneşten korunmak, işlem yaptığımız gün sıcak buhar, hamam, duş gibi kızarıklığı arttıracak şeylerden kaçınmak yeterli olmaktadır. Ayrıca ciltte oluşabilecek hafif yanma hissini ve gerginliği azaltmak amacıyla; dermatoloğunuzun önerdiği bir nemlendiriciyi de kullanabilirsiniz.